Servis industrijske armature

Servis industrijske armature

Održavanje i servisiranje industrijske armature

Servis industrijske armature

Pored servisiranja ventila sigurnosti koji čine 90% prometa, u našem pogonu vršimo popravke i ostale industrijske armature:


 • Reducir ventila, umanjicača pritiska, regulacionih ventila
 • Ravnih zapornih ventila, odbojnih (nepovratnih), hvatača nečistoća, kondenz lonaca, nivoregulatora, vodokaznih armatura i slične opreme u termoenergetskim postojenjima...

Servis zasuna (šibera) od DN40 do DN400


U cilju kompletiranja ponude usluga našeg servisa na zahtev korisnika, uveli smo od juna 2008 još jednu uslugu, servis pljosnatih i ovalnih zasuna. Da bi smo servis zasuna mogli vršiti kvalitetno to nam omogućavaju dva kompleta EFCO alata.

Ovi alati nam omogućavaju da vršimo servis i u našim prostorijama a i na licu mesta gde se zasun nalazi pa čak i bez demontaže sa cevovone instalacije.

To je od posebnog značaja postrojenjima koja se ne mogu dugo zaustavljati, u tim slučajevima vreme trajanja našeg servisa zasuna svodi na minimum koliko je to moguće pa je samim tim i najpovoljnije.

Ulaganjem u još dva kompleta alata (do sada smo ih imali četiri) od vrhunskog nemačkog proizvođača serviserske opreme EFCO, predstavlja samo još jedan korak od planiranih za osavremenjavanje našeg servisa.

Servis industrijske armature

Servisiranje ravnih zapornih ventila obuhvata sledece operacije: oslobadjanje spoljnih i unutrasnjih povrsina od korozije, naslaga i stare boje, masinska obrada, lepovanje sedista i zaptivne glave, zamena grafitirane pletenice, zamena dihtunga, montaza, laboratorijsko ispitivanje na zaptivenost i cvrstocu ispitnim pritiskom, i farbanje vatrostalom.
Servisiranje ravnih odbojnih ventila obuhvata sledece operacije: oslobadjanje spoljnih i unutrasnjih povrsina od korozije, naslaga i boje, masinska obrada lepovanje sedista i zaptivne glave, zamena dihtunga, montaza, laboratorijsko ispitivanje na zaptivenost i cvrstocu ispitnim pritiskom, i farbanje vatrostalom.

Servisiranje zadrzaca necistoce obuhvata sledece operacije: slobadjanje spoljnih i unutrasnjih povrsina od korozije, naslaga i boje, zamena sita, zamena dihtunga i farbanje vatrostalom.

Servisiranje reducir ventila obuhvata sledece operacije: masinska obrada dvosedne ili jednosedne pecurke i sedista, lepovanje pecurke i sedista, pasovanje pecurke i sedista, izrada dihtunga, zamena gumene membrane, ili kompenzatora, montaza, podesavanje ventila na zahtevani opseg regulacije i farbanje.

Servisiranje kondez lonaca obuhvata sledece operacije: oslobadjanje spoljnih i unutrasnjih povrsina od korozije i raznih nslaga, zamena dihtunga, zamena plovka, zamena ventila po potrebi i farbanje osnovnom bojom za metal.

Zamena dimnih cevi u kotlovima: mašinsko oslobadjanje cevi od vara, izbacivanje starih cevi, ubacivanje novih i valcovanje mašinom.

Čišćenje dimnih cevi u kotlovima: sa dimne strane mehanicki, masinski.

Čišćenje kotla sa vodene strane: Hemijski.

Izmenjivači toplote.

  Dodatne usluge PLUS koje nudimo-terenski rad:

   Servis u vašem preduzeću na licu mesta / saznajte više
   Demontaža i montaža ventila.
   Transport